STSY

Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse är med i Föreningen Finländska konststiftelser (Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistys - STSY).

Vad?

Föreningens Finländska konstiftelsers ändamål är att befrämja och öka kunskapen om inhemsk och utländsk konst i Finland och utomlands samt att främja intresset för konst och konsthistorisk forskning.

Föreningen bedriver en aktiv utställningsverksamhet och som medlem i föreningen medverkar Signe och Ane Gyllenbergs stiftelses konstverk ofta i dessa utställningar. 

Mera information om föreningen hittar du här.

Utställningar

Barn och natur 2.2.-23.3.2018

Galleri Hanaholmen, Esbo

En pop-up-utställning för lågstadier. 

Öppen för allmänheten lördagar kl. 10–14 samt under sportlovsveckan 19.2.–24.2.2018 från måndag till lördag kl. 10–14.

Mera information om guidningar på svenska och finska hittar du här.

Föreningen finländska konststiftelser STSY har producerat en pop up-utställning med verk av älskade finländska konstnärer från guldsåldern. I utställningen visas verk av Ferdinand von Wright, Ellen Thesleff, Hugo Simberg, Pekka Halonen och Werner Thomé m.fl.


Utställningen är riktad till lågstadieelever och är anpassad till bild- och miljöundervisningen i skolan. Skolklasserna är välkomna att bekanta sig med utställningen med en konsthistoriker. Besöken bokas i förväg och det finns ett begränsat antal guidade besök.


Besöken bokas via Hanaholmens försäljningsassistent Heidi Pekari via mejl senast den 12 januari 2018. Mejladress: heidi.pekari(at)hanaholmen.fi.
Utställningen arrangeras av STSYs medlemsstiftelser Alfred Kordelins stiftelse, Fortums Konststiftelse, Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse, Konststiftelsen Merita och UPM-Kymmene Kulturstiftelse.


Tilläggsinformation: Programkoordinator Aino Kostiainen, +358 (0)40 551 9933, aino.kostiainen(at)hanaholmen.fi


Villa Gyllenbergs öppettider

Ons 15-19
Lö 11-15
Sö 12-16

Övriga tider på beställning

Stängt på midsommaren 23-24.6.2018

Inträde
Vuxna 10 €
Pensionärer, studerande 8 €
Barn under 18 år 0 €
Med Museikortet
Trafikförbindelser
Buss: 551, 552
OBS! Nya trafikförbindelser fr.o.m. 3.1.2018! Läs mera på Besök museet.