Villa Gyllenberg

"Genom konsten ville vi öppna fönster mot nya verklighetsvärden och täcka ett ständigt ökande skönhetsbehov"

— Ane Gyllenberg

Hem- och konstmuseet Villa Gyllenberg ligger i en vacker miljö på Granö i Helsingfors. I den stämningsfulla gamla villan får besökaren stiga in i en konstsamlares hem från mitten av 1900-talet. Temautställningar arrangeras i det nybyggda galleriet och här hålls även de omtyckta konserterna.

Villa Gyllenberg är en attraktiv mötesplats för inspirerande upplevelser kring konst, kulturhistoria och kunskap.

Aktuellt

Våra nya öppethållningstider fr.o.m. 3.6.2020 är 12-18 både onsdag, lördag och söndag.

Utställningen Vägen till dold kunskap 3.6-11.10.2020. Stängt på midsommaren 20-21.6.2020.

Guidningar endast på beställning och utanför öppethållningstider. Beställ guidning genom ett mejla villa@gyllenbergs.fi.

Coronainfo

Vi vill garantera en trygg museimiljö åt både besökare och personal och har därför vidtagit en del åtgärder som följd av coronaviruset.

Vi vill undvika rusningar och större folksamlingar och därför arrangeras tillsvidare inga allmänna guidningar eller evenemang. Utställningen Vägen till dold kunskap är uppbyggd så att den kan utmärkt upplevas på egenhand utan guide. Sökarens bok, som kan fås från kassan, fungerar som handledning och vår personal berättar gärna mera om utställningen och museet. Beställda guidningar ordnas utanför öppethållningstiderna åt grupper som har högst 20 deltagare. Läs mera om våra beställda guidningar.

Vi kan tidvis vara tvungna att begränsa besökarmängden inne i museet. De 2-3 första timmarna av öppethållningen har vanligen mest besökare och lördagarna och söndagarna brukar dra mera folk än onsdagarna.

Städningen i museet har effektiverats, handdesinfektion finns på flera ställen, antimikrobisk film har använts för att skydda handtag och ett skyddande plexiglas har installerats vid kassan. Vi rekommenderar kortbetalning istället för kontantbetalning. Vår personal har möjlighet att använda skyddshandskar och -masker.

Vi välkomnar varmt alla besökare, men änligen håll ett säkert avstånd till övriga museibesökare och personal, och stanna hemma vid minsta flunsasymptom.


Villa Gyllenbergs öppettider

Ons 12-18
Lör 12-18
Sön 12-18

Övriga tider på beställning.

Inträde
Vuxna 10 €
Pensionärer, studerande 8 €
Under 18-åringar / över 75-åringar 0 €
Med Museikortet
Trafikförbindelser
Buss: 510, 552