Tillbaka
Ad Astra Cropped4

Klarsynt konst, öppet sinne? Möten mellan konst och esoterism

Ett symposium on konst och esoterism på Bio Rex

Klarsynt konst, öppet sinne? är ett mångvetenskapligt seminarium. Syftet är att samla inhemska forskare och experter med intresse för konst och esoterism. Seminariet behandlar de många olika sätt som konst och esoterism kan sammanvävas. Hurudana teman, motiv och symboler har använts för att uttrycka esoteriska uppfattningar? Kan skapandet av konst uppfattas som en andlig övning, i stil med meditation? För vilket slag av politiska och personliga målsättningar har konstnärer gjort bruk av antroposofi, teosofi eller spiritualism? Kan mötet mellan konst och esoterism skapa andligt och kroppsligt välmående?

Seminariets andra dag 25.8.2020 är öppen för alla intresserade och ordnas i Bio Rex -salen. Den första dagen är riktad endast till forskare, som valts med redan hösten 2019 på basen av abstract.

De inbjudna talare som leder diskussionen är konst- och religionsforskare specialiserade i frågor kring esoterism samt konstnärer och centrala personer inom konstvärlden.

Anmälningen till den öppna dagen på Bio Rex 25.8.2020 sker via symposiets nätsidor. Symposiet är fullbokat!

grund av stor efterfrågan kommer evenemanget tisdagen 25.8 att strömmas via Teams. Skicka mejl till symposium@gyllenbergs.fi senast söndagen 23.8.202 om du vill ha en länk för strömningen. Länken skickas ut vi e-post måndagen 24.8.2020.

Läs mera om program och talare.

Frågor? Kontakta Siiri Oinonen via siiri.oinonen@gyllenbergs.fi

Bio Rex | 25.08.2020 10:30 - 17:00 | 15 €