Sch 162

Taidekokoelma

"Huomattava osa kokoelmasta koostuu suomalaisten taiteilijoiden teoksista. Helene Schjerfbeck on saanut erityisen paljon huomiota kokoelmassa ja hänen maalauksiaan on lukumäärältään muita taitelijoita enemmän. Ulkomaista taidetta – vanhoja mestareita – edustavat yksittäiset teokset 1500- ja 1700-luvulta. "

— Ane Gyllenberg

Signe ja Ane Gyllenberg tahtoivat kerätä ympärilleen kaunista taidetta, joka avarsi katseita. Maalauksista, veistoksista, grafiikasta ja taidekäsitöistä perustuva taidekokoelma syntyi pääosin 1920- ja 1960-luvun välisenä aikana. Pariskunta toivoi, että kokoelma olisi yleisön nähtävillä ja lahjoitti kokoelman Signe ja Ane Gyllenbergin säätiölle joka ylläpitää Villa Gyllenbergin taidemuseota. Taidemuseon kokoelma, vanha koti alkuperäisesti sisustettuna sekä niemen kaunis luonto muodostavat harmonisen kokonaisuuden.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön taidekokoelma sisältää suomalaista taidetta, jota hyvin edustaa Isak Wacklinin Miehenkuva (1756) ja Juhani Linnovaaran surrealistiset maalaukset 1960-luvulta. Suomalainen kultakausi ja modernismi ovat hyvin edustettuina. Helen Schjerfbeckin yli 30 maalausta muodostavat suurimman yksittäisen taiteilijan ryhmän.

Kokoelmassa on myös vanhempaa eurooppalaista taidetta 1500- ja 1700-luvulta, sekä joitakin vanhempia orientaalisia taide-esineitä.

Signe ja Ane Gyllenbergin taidekokoelma sisältää noin 400 taideteosta ja kokoelmaa kartutetaan ajoittain uusilla hankinnoilla.

Villa Gyllenbergin aukioloajat

Museo on suljettu remontin takia.

Avaamme tammikuussa 2022.