STSY

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on jäsen Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksessä (STSY).

Mikä STSY?

Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistys tuo harvoin esillä olevaa taidetta suuren yleisön nähtäville, edistää taiteen tuntemusta ja toimii taiteiden harrastuksen hyväksi.

Yhdistys järjestää näyttelyitä, ja Signe ja Ane Gyllenbergin kokoelman teokset ovat usein esillä näissä näyttelyissä.

Lisätietoja yhdistyksestä löydät täältä.


Meri vie, meri tuo 6.6-20.10.2019

Pohjanmaan museon kesänäyttely kertoo meren roolista taiteen ja kulttuurin historiassa. Suomen rannikoilla ja saaristoissa meri on koko ajan läsnä. 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa se tarjosi ihmisille elannon, ammatin ja kulkuväylän. Samaan aikaan meri oli arvaamaton ja saattoi ottaa yhtä nopeasti kuin oli antanutkin. Merimaisema symboloi myös liikkumista ja muutosta. Meren ylitse kulki tavaraa ja ihmisiä, mutta myös uusia ideoita, ajatuksia ja vaikutteita. Vesireittien kautta Suomi on ollut vuosisatojen ajan yhteydessä Itämeren ympäristöön, Manner-Eurooppaan ja kauemmaksikin.

Pohjanmaan museossa on esillä yli 70 taideteosta 1800-luvun puolestavälistä 1950-luvulle. Tänä aikana Suomi muuttui hiljalleen maaseutuyhteiskunnasta kaupungistuvaksi yhteiskunnaksi. Rannikoilla pienien kalastajayhteisöjen rinnalle syntyi kaupunkeja, joiden satamia leimasi toimeliaisuus sekä monien kielten ja kulttuurien kohtaaminen. Sekä perinteet että modernin ajan ilmiöt näkyvät sekä näyttelyn teoksissa että niiden kuvaamissa aiheissa.Näyttely on tehty yhteistyössä Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY ry) kanssa.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön taidekokoelmasta esillä näyttelyssä ovat seuraavat teokset:
Albert Edelfelt: Leikkiviä poikia, 1884
Jalmari Ruokokoski: Työväkeä (Satamatyöläisiä), 1909
Sakari Tohka: Myrsky, 1935

Lisätietoja näyttelystä löydät täältä.

Villa Gyllenbergin aukioloajat

Ke 14-19
La 12-17
Su 12-17

Muut ajat sopimuksen mukaan.

Pääsyliput
Aikuiset 10 €
Eläkeläinen, opiskelija 8 €
Alle 18-vuotiaat / yli 75-vuotiaat 0 €
Museokortilla
Liikenneyhteydet
Bussit: 510, 552.