Takaisin
Ad Astra Cropped4

Viisas taide, avoin mieli? Taiteen ja esoteerisuuden kohtaamisia

Symposium taiteesta ja esoteerisuudesta Bio Rex-salissa

Viisas taide, avoin mieli? on monitieteinen seminaari, jonka on tarkoitus koota yhteen taiteesta ja esoteerisuudesta kiinnostuneita kotimaisia tutkijoita ja asiantuntijoita. Seminaarissa pohditaan miten eri tavoin taide ja esoteerisuus voivat kietoutua yhteen. Millaisia aiheita, teemoja ja symboleita esoteeristen käsitysten ilmaisemiseen on käytetty? Voiko taiteen tekeminen olla meditaation kaltaista henkistä harjoittamista? Millaisten poliittisten tai henkilökohtaisten päämäärien tavoittelussa taiteilijat ovat hyödyntäneet antroposofiaa, teosofiaa tai spiritualismia? Voiko taiteen ja esoteerisuuden kohtaaminen tuottaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia?

Seminaarin kaikille avoin toinen päivä järjestetään 25.8.2020 Bio Rex -salissa. Symposiumin ensimmäinen päivä on varattu tutkijoille, jotka on valittu mukaan esitelmäehdotusten pohjalta jo syksyllä 2019.

Keskustelijoiksi kutsutut ovat esoteerisuuteen perehtyneitä taiteen- ja uskonnontutkijoita sekä taiteilijoita ja taidemaailman vaikuttajia.

Ilmoittautuminen tapahtuu symposiumin verkkosivujen kautta. Ilmoittautuminen on auki 22.7-12.8.2020.

Lue lisää ohjelmasta ja puhujista.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä Siiri Oinoseen sähköpostitse, siiri.oinonen@gyllenbergs.fi

Bio Rex | 25.08.2020 00:00 - 17:00 | 15 €