Takaisin
Sekelskaparna Kotisivubanneri

Vuosisadan rakentajat

12.01.2017
- Apurahat
Vuosisadan rakentajat on kaikille avoin haastekilpailu, joka keskittyy nuoriin. Ainutlaatuinen säätiöiden ideakilpailu vuosisadanrakentajat on auki, ja me olemme mukana! Tartu haasteeseen

Hei sinä nuorison tulevaisuudesta kiinnostunut,

Suomalaiset säätiöt ovat yhdessä rakentaneet uuden rahoitusmallin nuoriin liittyvien innovaatioiden tekijöille Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Vuosisadan rakentajat -kilpailu on ainutlaatuinen mahdollisuus saada tukea ja rahoitusta uudenlaisen, nuorten parempaa tulevaisuutta rakentavan toiminnan kehittämiseen. Meidän säätiömme lisäksi mukana on huikeat 43 säätiötä, jotka haluavat kuulla juuri sinun tiimisi idean nuorten paremman tulevaisuuden puolesta.

 

MIKÄ VUOSISADAN RAKENTAJAT?

Vuosisadan rakentajat on suomalaisten säätiöiden haastekilpailu, jossa etsitään ratkaisuja, jotka parantavat nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa.

Ratkaisut voivat liittyä mihin tahansa nuoren elämän osa-alueeseen, kuten kouluun, koulutukseen ja osaamiseen, oman tulevaisuuden suunnan löytämiseen, vapaa-aikaan, ihmissuhteisiin, hyvinvointiin, kotioloihin tai työhön. Ne voivat olla esimerkiksi toimintamalleja, teknologisia sovelluksia, kulttuuria tai tutkimusta – ihan mitä vain!

Haemme kunnianhimoisia, oivaltavia ja yhteiskuntaa muuttavia ratkaisuja, jotka on kehitetty yhteistyössä useamman eri tahon kesken. Kilpailu on kaikille avoin. Parhaat ratkaisut saavat säätiöiltä merkittävän rahoituksen ratkaisunsa kehittämiseen ja toteuttamiseen. Lue lisää kilpailusta ja sen säännöistä täältä: http://vuosisadanrakentajat.fi.

Vuosisadan rakentajat on suomalaisten säätiöiden lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Kilpailua koordinoivat Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta sekä ajatushautomo Demos Helsinki.

MITEN MUKAAN?

Kilpailuun haetaan jättämällä ratkaisuidea kilpailun verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella 1.2.2017 mennessä. Tuomaristo valitsee hakemusten perusteella 10-20 tiimiä jatkoon. Jatkoon valitut tiimit osallistuvat puoli vuotta kestävään intensiiviseen kehitysvaiheeseen. Sen aikana tiimit kehittävät ratkaisuja eteenpäin huippuasiantuntijoiden tuella. Tiimit esittelevät kehittyneet ratkaisunsa tuomaristolle ja maailmalle 6.9.2017 ja voittaja julkistetaan 1.10.2017.

MITÄ SEURAAVAKSI KANNATTAA TEHDÄ

  • Tule mukaan hakuklinikalle. Siellä kuulet lisää kilpailusta, voit esittää kilpailua koskevia kysymyksiä, saat tukea hakemuksen tekoon ja voit löytää tiimiin puuttuvia jäseniä. Hakuklinikalle kannattaa tulla, vaikkei vielä olisi varma ratkaisuideastaan. Seuraava hakuklinikka järjestetään Helsingissä 17.1. klo 16–18
  • Tykkää Facebook-sivusta ja seuraa Twitterissä nimellä @rakentajat, niin pysyt perillä viimeisimmistä käänteistä ja uutisista
  • Liity Facebookissa ryhmään Vuosisadan rakentat: Tiimitori – sieltä löydät muita kilpailusta kiinnostuneita ja voit löytää tiimikumppaneita.
  • Tärkeintä on tietysti kehittää idea, koota tiimi ja hakea mukaan!

KYSYMYKSIÄ, LISÄTIETOA?

Lisätietoa kilpailusta antavat Julia Jousilahti / Demos Helsinki / julia.jousilahti@demoshelsinki.fi / 040 722 4931 sekä

Liisa Suvikumpu / Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta / liisa.suvikumpu@saatiopalvelu.fi / 0405139400

Rakennetaan yhdessä Suomen nuorille uusi, loistava vuosisata!Tartu haasteeseen!