Tillbaka
Nine Divinities Pressbild Small

Konsert: Nine Divinities - An Evening Inspired by the Muses

Minna Nyberg, Hannu Vasara, Elina Mattila, Marianna Henriksson, Sigrid T’Hooft

I de nio gudomliga musernas tecken bjuder Minna Nyberg med barockensemble på en dramatiserad konsert som smeker själen och eggar sinnena. I denna gudomliga värld får vi uppleva allt från tragedi till komedi, från dans till glödande kärleksförklaringar och ångestfyllda kärleksdikter.


Nine Divinities – An Evening Inspired by the Muses är en önskad uppföljare till konserten Love Madness and Despair – Barockens gestik. Nyberg har tillsammans med regissören Sigrid T'Hooft utarbetat ett mångsidigt konsertprogram innehållande vokala verk och reciterade dikter framförda med gestik, barockdans och instrumental musik. I programmet framförs musik av bl.a. Monteverdi, Purcell, Eccles, Mealli, Frescobaldi och Campra. 

Minna Nyberg är den enda i Finland som på en professionell nivå framför konstarten barockens gestik, vilket innebär att konstformen är sällsynt i vårt land. Nine Divinities – An Evening Inspired by the Muses bjuder på ett unikt tillfälle att uppleva denna själasmekande konstart i Finland. Tillsammans med en barockensemble bestående av framstående finländska barockmusiker bjuder Nyberg på en musikalisk och visuell upplevelse som inte lämnar betraktaren oberörd.


Inträde med museets entrébiljett eller med Museikortet. Konsertens längd är ca 80 minuter (ink. paus). Inga förhandsbokningar, rätt till ändringar förbehålles.

25.02.2018 15:00 | 0-10 €