Villa Gyllenberg - taiteen ja kulttuurihistorian kohtauspaikka. Haluamme luoda inspiroivia elämyksiä vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Museon tarkoitus ja tavoite

Tehtävänämme on säilyttää Signe ja Ane Gyllenbergin kulttuuriperintö ja taidekokoelma sekä täydentää kokoelmaa. Museo toimii omistajapariskunnan entisessä kodissa Kuusisaaressa, Länsi-Helsingissä (Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki). Villa Gyllenberg on yksityismuseo, jota ylläpitää Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö.

Villa Gyllenbergin tulisi olla kohtauspaikka taiteelle, ammattitaidolle sekä kokemuksille. Me haluamme luoda vuorovaikutusta yleisön kanssa sekä tarjota hienot, pysyvät taidekokoelmat, ajankohtaisia teemanäyttelyitä sekä muita kulttuurisesti ja taiteellisesti inspiroivia elämyksiä.

Villa Gyllenberg on viehättävä 30-vuotias aikakausimuseo, jonka näytteillepano seuraa taidehistoriallista aikajärjestystä. Yksityiskodin tunnelma on säilytetty Villa Gyllenberg issä ja taiteen sijoittelu seuraa melko tarkasti samaa järjestelyä kuin se oli parin elinaikana. Museon vanhemmassa osassa, Signen ja Anen yksityiskodissa, on monia elementtejä sekä sisustusyksityiskohtia, jotka Ane itse suunnitteli.

Gallerian museotekniikka on uusittu ja taidekokoelma esitellään taidesuuntausten mukaan. Sieltä löytyy myös kahvila, josta on näkymät Laajalahdelle. Museossa järjestetään säännöllisesti myös konsertteja, gallerian akustiikka toimii mitä parhaiten musiikkiesityksissä.