Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö myöntää apurahoja psykosomaattisen ja antroposofisen lääketieteen tutkimukseen sekä niihin liittyvään luonnontieteelliseen tutkimukseen ja verentutkimukseen.

Säätiön tavoite

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön tarkoituksena on perustamiskirjansa ja oikeusministeriön vahvistamien sääntöjensä mukaisesti tukea lääketieteellistä ja siihen liittyvää luonnontieteellistä tutkimusta, joka erityisesti kohdistuu henkisten ja sielullisten tekijöiden vaikutukseen ihmisen fyysiseen olemukseen sekä verentutkimusta.

Säätiö myöntää apurahoja jatkokoulutusta ja projekteja varten hakijoille, jotka tutkimustyössään ja opiskelussaan noudattavat Rudolf Steinerin viitoittamaa tieteellistä suuntausta. Säätiö tukee kyseisen tutkimusalan kirjallisuuden julkaisemista. Säätiö myöntää apurahoja myös biodynaamiseen maanviljelykseen.

Seuraava hakuaika on 24.12.2015–31.1.2016. Hakukriteereistä ja -menettelystä sekä ohjesäännöistä voit lukea lisää kohdasta Stipendit.

Säätiö ylläpitää taidemuseo Villa Gyllenbergiä Helsingissä, joka on yksi Suomen johtavia yksityismuseoita. Museo toimii omistajapariskunnan entisessä kodissa Kuusisaaressa, Länsi-Helsingissä (Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki).